Lični razvoj

Zašto nisam bila srećna

Voleo bih da svi postanu bogati i slavni i da ostvare sve što su ikada sanjali, kako bi znali da to nije odgovor.”  Jim Carrey

 

Kada sam pre više od jedne decenije napokon priznala sebi da i pored svega što imam i što sam postiga nisam srećna, bila sam zbunjena. Ceo svoj život sam živela verujući da kada završim školu, zaposlim se, udam se, dobijem decu da ću tada i biti srećna. Većina nas odrasta u tom uverenju jer  to i jesu neke  direktne i indirektne poruke okoline i društva,  pa i ne čudi da sam donela takav zaključak – biću srećna kada…..

Tako su se potpuno spontano i prirodno  ređala iskustva i ostvarivale želje ali je osećaj sreće izmicao. Danas znam da je moj najveći blagoslov zapravo bio  to što sam sve što sam želela brzo i ostvarila  te sam i brzo shvatila da to nije ono za čim zapravo tragam. Sa tom spoznajom sam počela sreću tražiti na pravom mestu – u sebi.

Za čim zapravo tragamo?

Danas postoji mnogo naučnih dokaza da su naše vibracije jedina stvar koja nas drži podalje od života ispunjenog radošću i uspehom u bilo kom životnom segmentu.  Dr. David Hawkins, psihijatar i istraživač svesti je posle dugogodišnjeg proučavanja i merenja došao do tabele nivoa svesti i određene vibracije svakog čoveka.  Ta tabela objašnjava za čime trgamo i kada ćemo biti srećni.  Određena vibracija podrazumeva  i dominatni osećaj i od toga zavisi naš pogled na svet i naš način razmišljanja.  Jedini način da budemo stvarno istinski srećni je da menjamo sopstvenu vibraciju i oslbađamo se nisko frekventnih emocija – sramote, krivice, tuge, besa…..

 

Osećanja niske frekvencije  i kako ih se osloboditi

Veliki učitelji kažu da je naše prirodno stanje, stanje radosti i da zapravo mi ništa ne treba da postignemo već je potrebno da se oslobodimo onoga što nas sputava u tome, što nas vuče na dno – osećaja sramote, stide, nemoći, tuge itd.

Kao balon koji da bi poleteo mora odvezati kesice sa peskom tako se i mi da bi „polteli u radost“ moramo osloboditi tegova niske frekvencije.

Ključ je u promeni vibracije u promeni stanja svesti. To ne znači da ćemo kada krenemo ovim putem  konstantno biti srećno ushićeni ali ćemo svakako videti smisao u svemu što nam se dešava, izaći iz začaranog kruga dešavanja i videti širu sliku postjanja, lakše se nositi sa životom, biti zadovljniji, prepušteniji, kreativniji, intuitivniji. Sve u svemu naš unutrašnji nivo radosti će biti veći i sve što nam se dešava doživljavaćemo dublje istinitije i jasnije.

Kako menjati svest

Meditacija i molitva su svakako najmoćniji alati  za promenu svesti i ono što svakodnevno možemo činiti za dobrobit sebe i drugih. Meditacijom osvešćujemo sadržaje koji nas blokiraju ( energetske tvorevine) da se osećamo dobro i počinjemo da uviđamo koje su to naše karakteristike koje nas ometaju da budemo srećni.

Odakle osećaj odbačenosti?

Najsnažnije energetske blokade dobijamo tokom detinjstva uglavnom do sedme godine. Na osnovu nekog iskustva donosimo određene zaključke i prihvatamo određena osećanja. Recimo, duboki osećaj odbačenosti koji sam osećala nije imao veze sa onm što se dešavalo u mom odraslom životu već sa događajem iz najranijeg detinjstva. Kada sam se rodila moja majka je još uvek bila student i da bi nastavila studije mene je kao šestomesečnu bebu odvela kod svoje majke i dolazila  uglavnom svaki drugi vikend da me obiđe. Duboki osećaj odbačenosti zauvek se uselio u mene i dok nisam osvestila i osećaj i odakle dolazi nisam ga se mogla osloboditi. Dok ne zacelimo takvu ranu osećaj odbačenosti i nemoći će biti prisutan i dok ne osvestimo sadržaj koji nas blokira da se penjemo vbracijski  vrtećemo se u krug,- menjaće se spoljašnje okolnosti i ljudi ali osećaj će i dalje biti prisutan.

Kada osvestimo, prihvatimo i otpustimo onda smo završili sa tim i penjemo se na skali svesnosti a samim tim raste i naš unutrašnji osećaj radosti i mira.

Mentalna vežba kojom možete promeniti vibraciju

Ono što radim na individualnim sesijama sa klijentima možete i sami uraditi ako želite. Uputstvo kako da to uradite objasnila sam u tekstu Isceljivanje energetskog polja koji možete pročitati http://lifecoach.rs/2018/12/01/isceljivanje-energetskog-polja/

Ako Vam ovo sviđa, podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *