Dragana Bačanek je savetnik za lični razvoj i predavač. Više od deset godina radi individulne sesije, drži predavanja seminare i radionice na temu ličnog razvoja i prosperiteta i sreće. Poznata je kao vrlo autentičan i inspirativan predavač koji dotiče kako um tako i srce i pokreće na promene, rast i razvoj klijenata.

Na Fakultetu za menadžment je dilomirala na temu „Nauka o uspehu“ a svoju dalju edukaciju nastavila je u centrima za duhvni razvoj u Italiji i Americi.

Dragana u onome što radi spaja zapadni naučni pristup i drevne duhovne tehnike usmerene ka razvoju svesti i ljudskog potencijala. Pre nego što se, sticajem životnih okolnosti, usmerila u pravcu ličnog razvoja i pomaganja ljudima da postignu najbolju verziju sebe, bila je vlasnik i direktor proizvodnje „Simply“ dečije robne marke.

Na različitim projektima sarađiva je sa mnogim studenskim organizacijama, malim preduzećíma i kompanijama kao što su Roche, Imlek, DHL, marketinškom agencijom Saetchi&Saatchi, Ministarstvom sporta i omladine, JCI-om….

Predavač je na Akademiji menadžerskih veština u okviru DRGilbert Centra.

Bila je stalni saradnik časopisa „U zdravom telu“ kao istoimene emisije na RTS-u, magazina „Lily“ , farmacetskog časopisa „Eva“, pisala je kolumnu za „Bazar“ i časopis koji se bavio alternativnom medicinom „Iscelitelj“.

Dragana Bačanek živi  u Beogradu i za svoj najveći uspeh smatra to  što su njena deca, Andrea i Viktor, srećni, zadovoljni i uspešni ljudi, što sa bivšim suprugom ima sjajan podržavajući odnos, što ima prijateljstva i kumstva stara više od dve decenije kao i sjajne nove prijatelje sa kojima uživa u igri zvanoj život, što svakodnevno sreće svoje nekadašnje i sadašnje  klijente koji svojim osmehom i zagrljajem kažu sve.